PT by ME Blogg

Följ min blogg med Bloglovin

Genom att klicka på länken nedan kan du följa min blogg med Bloglovin

Följ min blogg med Bloglovin

Godkänd Les Mills BodyCombat instruktör

Jag är numera godkänd BodyCombat intruktör från LesMills. Det betyder att jag kan och kommer att leda dessa pass från och med nu.

Body Combat är en konditionsträning där du kan släppa loss helt och hållet. Det energiska programmet är inspirerat från ett brett spektrum av olika discipliner så som karate, boxning, taekwondo och tai chi. För att13551992235_d72ab525e0 hålla tempot uppe akompanieras passet av peppande musik och givetvis en instruktör som kommer att guida dig genom slag, sparkar och kombinationer. Vad får du ut av passet? En otroligt kondition utan att anvanda något annat redskap än din kroppsvikt. Passet passar både nybörjare och mer vana deltagare.

Ta en titt på schemat och häng på när jag leder nästa pass.

Källa

Tro inte på all du tänker

tankarDet är lätt att fastna i gamla invanda tankemönster och ofta är det samma negativa tankar som mal runt inne i huvudet. Vi tänker ungefär 30 000 tankar per dag och forskning har visat att ungefär 84-92% av de 30 000 tankar vi har idag var exakt samma tankar som vi hade igår och de flesta av dessa tankar var negativa.
Men, med lite medvetenhet och övning går dessa mönster att bryta och som ett resultat av det kommer en ljusare syn på livet.
En studie vid Yale University har visat att positivitet kan minska risken för hjärtproblem, sänka kolesterolvärden och till och med läka vissa stresskador. Studien visar också att bryta negativa tankemönster kan ge otroliga effekter, i vissa fall förlänga livet med upp till sju år. Detta kan bland annat härledas till att de positiva tankarna triggar igång vårat belöningssystem och frigör dopamin i kroppen.

Positiva tankar gör inte bara oss själva glada utan skapar också synergieffekter och sprids till människor i din närhet. Hur härligt vore det inte att komma till jobbet positivedär det råder en glad stämmning och alla kan dra fördel av att sprida lite positivitet.

Vi har alltid ett val, vi kan själva välja hur vi ska tolka situationer. Om det känns lite klurigt ibörjan kan du ställa dig frågan: “är det värt att lägga min energi på det här?”, i de flesta fall blir nog svaret nej. Men det är lätt att fastna i det negativa och detta har inget med dig som person att göra, inte alls. Vår hjärna är nämligen konstruerad på det sättet, centrumet där det negativa fångas upp i hjärnan är tio gånger så stort som ditt lyckocentrum. Här pratar vi om att jobba i riktigt hård motvind.
När en kollega fräser åt oss på jobbet har vi ett val, vi kan tillåta oss att känna oss kränkta eller gå vidare. Kanske var kollegan under en hel del stress och ärligt talat, reagerar inte du liknande under stress?

Många upplever att skriva ner saker som de är tacksamma över hjälper i kampen mot de negativa tankarna. Att skriva ner ett par rader om dagen om vad som har vairt bra, vad du är tacksam for just idag eller vad du har gjort bra idag. Att skriva ner saker har fördelen att vi då och d kan titta tillbaka och på så sätt ”love-bomba” oss med allt bra som hänt eller som vi gjort och kanske glömt bort.

Ta dig tid för dig

Hur många gånger har du tänkt ”jag behöver fler timmar på dygnet” eller upptäckt att du varit så upptagen den senaste timmen att du glömt bort att andas? Vi lever med fullspäckade scheman varje dag och hur man än pusslar finns där sällan tid över för oss själva. Listan kan göras lång över saker som måste prioriteras och mål som ska mötas. Med familj, partner, jobb och alla andra åtaganden är 15 lediga minuter ganska svåra att hitta och ännu svårare är det att tillåta sig själv att ”slösa” dem på sig själv solitudenär det finns hundra andra saker på att-göra listan. Även fast vi någonstans vet att de där minuterna som du kan spendera på dig själv kan leda till en gladare och mer tillfreds person. Genom att göra något som du tycker om, något som får din passion att blomma upp, slappna av eller inte ett göra ett endaste dugg kan vi ladda batterierna, stressa ner och kanske se på livet lite mer positivt än innan.

Ett sätt att få dessa viktiga minuter för dig själv kan vara att faktiskt boka in det i din kalender, ännu bättre är om du bokar in den aktivitet du vill göra med dig själv. Ger träning dig den där extra energin och får idéerna att flöda? Boka då in ett träningspass. Finns där ett TV-program som du verkligen vill se, boka det som din tid och varva ner. Att skriva ner ”läsa tre kapitel i nya boken” istället för ”egentid” kan hjälpa att komma ibort från känslan av att slösa bort tid eftersom det ger en känsla av att du gör något produktivt.

Om du tycker att det känns svårt eller kanske till och med själviskt att dedikera tid till dig själv kan det vara värt att tänka på följande: om andra runt omkring dig är värda din uppmärksamhet, din tid och din omsorg så är även du värd detta. Till saken hör inte bara att du är värd den här stunden utan du behöver den för ditt eget välbefinnande. Utan tid för oss själva tappar vi lätt bort vad som är viktigt musicför oss i vårat liv.

Utvärdera de saker eller uppgifter som du gör under en hel dag och se om det finns något som kan göras mer effektivt eller på andra tider och på så sätt frigöra tid som kan spenderas på något som du verkligen uppskattar och kan få lite välbehövlig energi ifrån. Tittar du kanske konstant på din email och spenderar för mycket tid framför datorn? Eller går du till affären varje dag för att köpa middagen istället för att planera i förväg och handla allt på en gång? På detta sätt kan du frigöra tid som du kan använda till dig själv. Kanske handlar det om att säga nej till något eller be någon om hjälp med uppgifter som inte nödvändigtvis behöver utföras av dig.

Vad gör du för att få tid med dig själv?

Sätt tonen på din dag tidigt

Har du svårt att få ihop träning med ditt fullspäckade schema? Är energinivån låg på eftermiddagen och soffan känns mer lockande än ett träningspass? Då kan morgonträning vara ett bra sätt att få ditt pass gjort, det ar väldigt sällan som mina morgonträningar ställs in eftersom något oförutsett skett.

230460221_b02657ee8dDin kropp är full av energi efter en natt med sömn och du får en härlig kick av må bra-hormoner, dopamin och endorfin, som får dig att fokusera bättre under hela dagen. Eftersom blodflödet ökar till hjärnan medan du tränar kommer du också att känna dig piggare och även, enligt Leeds Metropolitan University, bli mer produktiv.

En teori menar att kroppen förbränner mer fett på fastande mage, till exempel efter en natts sömn. Logiken bakom detta är ganska enkel, under kvällen och natten tillförs inga nya kolhydrater (mat) och kroppens förråd av kolhydrater töms medan vi sover. När vi sedan vaknar upp och tränar det första vi gör på morgonen är det fettreserverna som måste användas som energi for kroppen. Den ökade fettförbränningen, som kan fortsätta upp till åtta timmar efter träningspasset, ger en jämn blodsockernivå vilket hjälper dig att göra bättre beslut när det kommer till mat under dagen.
Men glöm inte att äta ordentigt och fylla på energiförrådet efter avslutat träningspass, du behöver den energin för resten av din dag.

Morgonträning behöver inte vara någon tung styrketräning med mål att slåhttps://www.flickr.com/photos/aryaziai/8789037746/ ditt personbästa. Lika bra går det att stretcha, ett gruppass som höjer pulsen, några enkla övningar med den egna kroppsvikten eller ett yogapass. Se till att värma upp lite längre än vanligt eftersom kroppstemperaturen går ner en aning medan vi sover.

Visst kan det vara kämpigt att komma upp tidigt på morgonen, speciellt om du måste upp innan jobbet. Det kan hjälpa att förbereda inför träningspasset redan kvällen innan, lägga fram träningskläderna och fokusera på morgondagens träning.
Träna på morgonen eller inte,  i slutänden är den bästa träningen den som blir av.

God fortsättning!

Såhär mitt i grötkoman vill jag bara önska er alla en riktigt God Jul och en God Forsättning på helgen.

Jag hoppas att vi ses igen på lördag kl 11.30 för ett skönt julmix-pass.

Vi ses!